SABRIN MEYVESİ LEBLEBİNİN YAPILIŞINA YOLCULUK

SABRIN MEYVESİ LEBLEBİNİN YAPILIŞINA YOLCULUK

Ressam Abdullah Taktak Ortaokulu 5 ve 6.sınıfların her şubesinden ikişer öğrenci olmak üzere, bugün kuru yemişlerin içinde en zahmetlisi olarak nitelendirilen ve  hayat yolculuğunda çekilen çilenin ve sabrın simgesi olan "leblebi" hakkında bilgi edinmek için leblebi atölyelerini ziyaret ettik.

Leblebinin tüm aşamalarını yerinde gördük. Tarladan başlayan damağımıza uzanana kadar çok meşakkatli yollardan geçtiğini öğrendik.

Ayrıca, Tavşanlıda leblebiciliğin yaklaşık 3 asırlık geçmişe sahip olduğunu ve yine Tavşanlı leblebisinin "Uluslararası Kalite Ödülüne" layık görüldüğünü gururla yerinde dinledik ve izledik.

Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlayıp ikramlarda bulunan Tavşanlı Korkmazlar ve Kahraman Leblebiye çok teşekkür ederiz.

12.01.2024 124

12-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-2024